Hopp til innholdet

"En perfekt match!" med Ellie Dimitrova

10 spørsmål med Ellie Dimitrova, Aerofoils førstelagsrytter

Hei Ellie, du er den første lagrytteren for Aerofoils, det er veldig spennende! Vi er helt pumpet over å ha deg med på laget og dele denne reisen sammen. Du er en kjent profesjonell kitesurfer og en så inspirerende eventyrer, vi vil gjerne dele litt mer om deg med alle vannsport- og foliefanatikerne der ute. 

 

  1. HvaEr bakgrunnen din Ellie, hvor og hvordan vokste du opp?
De første syv årene av livet mitt bodde jeg i Israel med familien min, og så bestemte de seg for å returnere til hjemlandet Bulgaria. De satte opp hjemmet vårt i kystbyen Pomorie, der jeg vokste opp. Siden jeg var omgitt av Svartehavet og Middelhavet, utviklet jeg en dyp forbindelse med vannsport fra en tidlig alder.
 
  1. Er det uforskammet å spørre deg om alderen din? Hva har du gjort siden videregående? Gikk du på universitetet eller?
Det er ikke uforskammet i det hele tatt! Jeg er for tiden 30 år gammel. Etter videregående gikk jeg på universitetet for å studere økonomi som tok 5 år. Min opprinnelige plan for fremtiden min så veldig annerledes ut enn hvordan denpanorerte ut når jeg ble så lidenskapelig opptatt av vannsport. Men på en eller annen måte visste og følte jeg at arbeidet fra 9.00 til 17.00 ikke var hovedmålet mitt.
 
  1. Hvordan kom du til vannsport?
Reisen min til vannsport begynte da jeg ble introdusert for kitesurfing av en venn. Jeg ble umiddelbart forelsket i kombinasjonen av vind, vann og adrenalin. Følelsen av å utnytte vindens kraft til å drive meg over vannet var oppløftende, og jeg visste at jeg hadde funnet mitt kall. Jeg startet i min hjemby Pomorie hvor jeg har den perfekte utsikten fra leiligheten min rett til kitestedet.
 
  1. Du har en stor tilhengerskare på sosiale medier, og alle elsker videoene dine av foliekiting i de vakreste hjørnene av jorden. Hva er det med foliering som gjorde deg så hekta på det?
Jeg bor for tiden i Zanzibar-øygruppen som tilbyr mange vannsportaktiviteter. Det er definitivt en destinasjon for lett vind, så ikke lenge etter at jeg flyttet dit, innså jeg at jeg faktisk bor i et folieparadis! Foiling har virkelig fengslet meg av flere grunner. For det første er følelsen av å gli uanstrengt over vannoverflaten utrolig befriende og rolig. Det gir et unikt perspektiv på det omkringliggende miljøet. For det andre lar foliering meg utforske steder som tidligere var utilgjengelige på grunn av grunt vann eller hindringer. Til slutt, det tekniske aspektet ved å mestre folien og finne den perfekte balansen mellom hastighet og kontroll holder meg engasjert og stadig presser grensene mine.
 
  1. Du er den aller første lagrytteren for Aerofoils, hvordan startet dette nye partnerskapet?
Partnerskapet med Aerofoils ble til gjennom gjensidig beundring og felles mål. De anerkjente min lidenskap for foliering og trodde jeg kunne være en verdifull ambassadør for merkevaren deres. Kombinasjonen av deres banebrytende teknologi og min erfaring i kitingindustrien gjorde oss til en perfekt match.
 
  1. Hva er planene dine med e-folien?
Med e-folien planlegger jeg å fortsette å flytte grensene for hva som er mulig innen vannsport. Jeg tar sikte på å utforske nye steder, ta fantastiske opptak og inspirere andre til å oppleve gleden ved å foliere.
 
  1. Og hva begeistrer deg med denne muligheten med Aerofoils?
 Det som begeistrer meg mest med muligheten med Aerofoils er deres forpliktelse til innovasjon og bærekraft. De er i forkant av elektrisk folieringsteknologi, som passer perfekt med mine verdier som en idrettsutøver som bryr seg om miljøet.
 
  1. Hvaer det raskeste du gikk med e-folien? Hvordan føles det?
Det raskeste jeg har gått med e-folien er rundt 40 kilometer i timen. Det er et utrolig rush! Følelsen av fart kombinert med glattheten ved å gli over vannet er virkelig spennende.
 
  1. Hvordan sammenligner du e-foliering med kitefoliering? 
Å sammenligne e-foliering med dragefoliering er et interessant spørsmål. Begge idrettene involverer folier og byr på fantastiske opplevelser. For meg er det imidlertid som å sammenligne to forskjellige land, hver med sin egen unikhetes. I kitefoliering elsker jeg den direkte forbindelsen til vinden, evnen til å hoppe og utføre lufttriks, og den rene kraften og hastigheten som kan oppnås. Når det gjelder e-foiling, setter jeg pris på sportens stille og rolige natur, tilgjengeligheten til steder med begrensede vindforhold og muligheten til å fokusere utelukkende på følelsen av å gli uten kompleksiteten ved å fly en drage.
 
  1. Noen er fortsatt ganske motvillige til å prøve foliering da utstyret i seg selv kan være litt skremmende. Også tror folk deter virkelig vanskelig å lære. Hvilke anbefalinger og tips har du til noen som leker med ideen om å komme inn i sporten?
Foliering kan faktisk virke skremmende, men det er absolutt verdt å prøve. Min anbefaling for noen som er ny i sporten vil være å starte med skikkelig leksjoner fra en sertifisert instruktør. De kan gi veiledning, sørge for sikkerhet og hjelpe deg å komme deg raskere. Det er også viktig å starte med stabilt og nybegynnervennlig utstyr, som Adventure 103L. Sørg alltid for at utstyret ditt passer ditt ferdighetsnivå. Ikke glem å alltid bruke verneutstyr som hjelm og slagvest. Til slutt, ikke vær redd for å krasje og omfavne læringsprosessen. Som enhver sport krever det trening, besluttsomhet og tålmodighet for å bli dyktig. Og ikke glem det viktigste - å nyte tiden på vannet fullt ut!
 
Utrolig, takk så mye Ellie, vi ser frem til å jobbe med deg på noen superspennende prosjekter! 
 
Aerofoils GmbH

Viva Technology 2022

Read More

2022, Jun 16

Aerofoils GmbH

Til Azimut Yacht! Til e-tron-foliene! Klar? Gå!

Read More

2022, Jun 16

Aerofoils GmbH

Multivan Kitesurf Masters i St. Peter-Ording

Read More

2022, Oct 13

Aerofoils GmbH

Lær å fly: 5 grunner til at e-foliering kan bli en ekte trend

Read More

2022, Jun 16