Meteen naar de content

"Een perfecte match!" met Ellie Dimitrova

10 vragen aan Ellie Dimitrova, Aerofoil's eerste teamrijder

Hoi Ellie, jij bent de eerste teamrijder voor Aerofoils, dat is echt spannend! We zijn helemaal enthousiast om jou in het team te hebben en deze reis samen te delen. Je bent een bekende professionele kitesurfer en zo'n inspirerende avonturier, dat we graag wat meer over je willen delen met alle watersport- en foliefanaten die er zijn. 

 

  1. Watis je achtergrond Ellie, waar en hoe ben je opgegroeid?
De eerste zeven jaar van mijn leven woonde ik met mijn gezin in Israël, en toen besloten ze terug te keren naar hun thuisland Bulgarije. Ze hebben ons huis opgezet in de kustplaats Pomorie, waar ik ben opgegroeid. Omdat ik omringd werd door de Zwarte Zee en de Middellandse Zee, ontwikkelde ik al op jonge leeftijd een diepe band met watersport.
 
  1. Is het onbeleefd om naar je leeftijd te vragen? Wat heb je gedaan sinds de middelbare school? Heb je gestudeerd aan de universiteit of?
Het is helemaal niet brutaal! Ik ben momenteel 30 jaar oud. Na de middelbare school ging ik naar de universiteit om economie te studeren, wat 5 jaar duurde. Mijn oorspronkelijke plan voor mijn toekomst zag er heel anders uit dan hoe het werd uitgewerkt toen ik er zo gepassioneerd over raakte watersport. Op de een of andere manier wist en voelde ik echter dat het werk van 9.00 uur tot 17.00 uur niet mijn hoofddoel was.
 
  1. Hoe ben je met de watersport in aanraking gekomen?
Mijn reis naar watersport begon toen ik door een vriend kennis maakte met kitesurfen. Ik werd meteen verliefd op de combinatie van wind, water en adrenaline. Het gevoel de kracht van de wind te benutten om mij over het water voort te stuwen was opwindend, en ik wist dat ik mijn roeping had gevonden. Ik ben begonnen in mijn geboorteplaats Pomorie, waar ik vanuit mijn appartement het perfecte uitzicht heb rechtstreeks naar de kitespot.
 
  1. Je hebt een enorme aanhang op de sociale media en iedereen houdt van je video's van folievliegen in de mooiste uithoeken van de aarde. Hoe zit het met verijdelen waardoor je er zo verslaafd aan bent geraakt?
Ik woon momenteel in de Zanzibar-archipel, die tal van watersportactiviteiten biedt. Het is absoluut een bestemming met weinig wind, dus niet lang nadat ik daarheen verhuisde, besefte ik dat ik eigenlijk in een folieparadijs woon! Verijdelen heeft mij om verschillende redenen echt geboeid. Ten eerste is het gevoel van moeiteloos boven het wateroppervlak glijden ongelooflijk bevrijdend en sereen. Het biedt een uniek perspectief op de omgeving. Ten tweede stelt het verijdelen mij in staat plaatsen te verkennen die voorheen ontoegankelijk waren vanwege ondiep water of obstakels. Ten slotte zorgt het technische aspect van het beheersen van de folie en het vinden van de perfecte balans tussen snelheid en controle ervoor dat ik betrokken blijf en voortdurend mijn grenzen verleg.
 
  1. Jij bent de allereerste teamrijder voor Aerofoils, hoe is deze nieuwe samenwerking begonnen?
De samenwerking met Aerofoils kwam tot stand door wederzijdse bewondering en gedeelde doelstellingen. Ze herkenden mijn passie voor verijdelen en geloofden dat ik een waardevolle ambassadeur voor hun merk kon zijn. De combinatie van hun geavanceerde technologie en mijn ervaring in de vliegerindustrie maakte dat we een perfecte match waren.
 
  1. Wat zijn jouw plannen met de e-foil?
Met de e-foil ben ik van plan de grenzen te blijven verleggen van wat mogelijk is in de watersport. Mijn doel is om nieuwe locaties te verkennen, adembenemende beelden vast te leggen en anderen te inspireren om het plezier van het floreren te ervaren.
 
  1. En wat vind jij zo leuk aan deze kans bij Aerofoils?
 Wat mij het meest opwindt over de kans bij Aerofoils is hun toewijding aan innovatie en duurzaamheid. Ze lopen voorop op het gebied van elektrische folietechnologie, die perfect aansluit bij mijn waarden als atleet die veel om het milieu geeft.
 
  1. Watis de snelste die je ging met de e-foil? Hoe voelt het?
De snelste die ik met de e-foil ben gegaan ligt rond de 40 kilometer per uur. Het is een ongelooflijke haast! Het gevoel van snelheid gecombineerd met de soepelheid van het glijden boven het water is werkelijk opwindend.
 
  1. Hoe vergelijk je e-foilen met kitefoilen? 
Het vergelijken van e-foilen met kitefoilen is een interessante vraag. Beide sporten maken gebruik van folies en bieden geweldige ervaringen. Voor mij is het echter hetzelfde als het vergelijken van twee verschillende landen, elk met hun eigen uniciteiten. Bij kitefoilen houd ik van de directe verbinding met de wind, het vermogen om te springen en luchttrucs uit te voeren, en de enorme kracht en snelheid die kan worden bereikt. Wat e-foiling betreft, waardeer ik het rustige en serene karakter van de sport, de toegankelijkheid tot plaatsen met beperkte windomstandigheden en de mogelijkheid om je uitsluitend te concentreren op het gevoel van zweefvliegen zonder de complexiteit van vliegeren.
 
  1. Sommige mensen zijn nog steeds nogal terughoudend om te beginnen met floreren, omdat de apparatuur zelf een beetje intimiderend kan zijn. Bovendien denken mensen datHet is echt moeilijk om te leren. Welke aanbevelingen en tips heb je voor iemand die speelt met het idee om aan de sport te beginnen?
Verijdelen kan inderdaad intimiderend overkomen, maar het is zeker de moeite waard om het eens te proberen. Mijn aanbeveling voor iemand die nieuw is in de sport zou zijn om te beginnen met goede lessen van een gecertificeerde instructeur. Zij kunnen u begeleiden, de veiligheid garanderen en u helpen sneller vooruitgang te boeken. Het is ook essentieel om te beginnen met stabiele en beginnersvriendelijke uitrusting, zoals de Adventure 103L. Zorg er altijd voor dat uw uitrusting past bij uw vaardigheidsniveau. Vergeet niet om altijd veiligheidsuitrusting te dragen, zoals een helm en een impactvest. Ten slotte: wees niet bang om te crashen en het leerproces te omarmen. Zoals bij elke sport is oefening, vastberadenheid en geduld nodig om vaardig te worden. En vergeet de belangrijkste niet: optimaal genieten van uw tijd op het water!
 
Geweldig, heel erg bedankt Ellie, we kijken er enorm naar uit om met je samen te werken aan een aantal superspannende projecten! 
 
Aerofoils GmbH

Viva-technologie 2022

Read More

2022, Jun 16

Aerofoils GmbH

Naar het Azimut-jacht! Naar de e-tron-folies! Klaar? Gaan!

Read More

2022, Jun 16

Aerofoils GmbH

Multivan Kitesurf Masters in St. Peter-Ording

Read More

2022, Oct 13

Aerofoils GmbH

Leer vliegen: 5 redenen waarom e-foilen een echte trend kan worden

Read More

2022, Jun 16